Skip to main content

Våra konsthantverkare

Tereza Lstiburkova

Designer och väsktillverkare

Den unga arkitekten Tereza kom i kontakt med en bilskrot genom sin vän som ägde bilskroten. Mycket kunde tas tillvara på från bilarna, men bilbältena eldades upp. Hon kläckte idén om att ta hand om det slitstarka vackra materialet och började sy väskor av de återvunna bilbältena. Dessa bälten har räddat liv och nu vill hon rädda bältenas liv! Bältena varierar en del i färg och form men också något i material och patina. Materialet är unikt.

Leona A. Matejková och Andrea A. Rückschlossová

Konsthantverkare smycken

“Vi ser havet som en hemlighet. När du tittar på ytan, vet du att det är något som är gömt under det. Om du dyker ner så kommer du att se en annan värld”.

Konstnärerna drömmer om att leva under och ibland ovan ytan. Fiskarna är alla unika och snidade för hand. Färger och pigment blandas samman, och varje bit formas för sig.  Som i världen, varje varelse är unik. En fisk föds. Hela processen tar cirka 14 dagar (snidning, pigmentering, slipning, polering)

Smyckena är gjorda av flytande glas och de består av flera lager och av  olika pigment och  metallstrukturer.

Petra Bindr och Barbora Novakova

Konsthantverkare smycken

Konstnärerna kombinerar betong och natursten och halvädelstenar med olika metaller, vilket skapar ett visuellt uttryck med en blandning av industri och lyx.  Betong som vanligtvis används i byggen och på gator, får här en ny dimension i handgjutna smycken.  Smyckena håller över tid och får en vacker patina med åren. Varje smycke är unikt och handgjort.

Vitalia Klubei

Konsthantverkare i konstharts

Naturen och att göra smycken inspirerade av växtvärldens skönhet är Vitalias passion. Smyckena görs för hand med största omsorg och uppmärksamhet på detaljer. Blommor, frön och andra detaljer är inbäddade i ett högkvalitativt harts. Du hittar inte två identiska produkter eftersom det i naturen inte finns två identiska växter.

Petra Hamplova

Konsthantverkare i glas

Petra har tagit examen från en konstglas-skola. Nu jobbar hon både som glaskonstnär och restaurerar gamla väggmålningar. Hon älskar de fantastiska möjligheterna glasformning erbjuder; materialets formbarhet, glans och skönhet. Hon inspireras av naturen i sina konsthantverk och fylls av verklig glädje när hon jobbar med sin glasbrännare.  Hennes passion är att få dela glasets originalitet med andra kvinnor genom att väcka deras personlighet.