Skip to main content

Storleksguide ringar

Vid mätning av ringstorlek är det viktigt att ha i åtanke att fingrarna sväller och är olika stora under dagen. På morgonen och när man är kall är fingrarna mindre och på kvällen är de normalt lite mer svullna. Därav bör man prova storleken flera gånger utspritt under dagen för ett relativt säkert resultat. Vissa är större över knogarna än andra och man kanske måste använda tvål för att få av ringen. Huvudsaken är att ringen inte ramlar av men inte heller sitter för hårt inne på fingret.

Ringstorlekar mäts olika världen över. I vissa länder mäter man efter ringens invändiga omkrets, medan man i andra länder mäter efter den invändiga diametern. HOS THORA`S har vi flera justerbara ringar som passar många ringstorlekar. Men vi har också några silverringar som beställs i fast storlek. De mäts då i omkrets. Nedan följer en lista på vad respektive omkrets motsvarar i inre diameter.

Omkrets  mm      
Diameter mm
52 16,6
54 17,2
56 17,8
58 18,5

Hur vet jag mitt ringmått?

  • Gå till en guldsmed och be dem mäta ditt finger
  • Ta en befintlig ring och mät innermåttet i – detta kan vara lite svårt. Välj en ring som du använder ofta, gärna så slät som möjligt. Lägg ringen på en linjal eller måttband och mät på det bredaste underlaget. Detta är ditt diametermått

Om du inte har en ring att mäta ta en bit band eller klipp en smal pappersremsa. Linda bandet ett varv runt fingret, markera på bandet där det går ihop. Mätbandet på en linjal. Detta är ditt omkretsmått.